Незаперечний факт мармеладкі відмінний, приносить задоволення і користь фігурі десертик.
Сучасна промисловість випускає різноманітні за формою, кольором і складом мармеладні цукерки,
але всі вони об'єднані в 3 групи:
Натуральним, а значить, корисним вважається перший вид мармеладу. Ось тільки на прилавках його не часто зустрінеш.
Основні желюючі речовини мармеладов:
Для солодощі в мармелад додають патоку, цукровий сироп, сік з фруктів, барвники натуральні або синтетичні, різні ароматизатори. У дієтичному мармеладі цукор замінюють ксилітом.
Кращі виробника мармеладу намагаються не додавати до складу підсилювачі смаку, лимонну кислоту. Так само стежать за нормальним «гостовским» вмістом вологи. Якщо вологи мало, мармелад стає або твердим, або навпаки, кришиться. Склад по вологості повинен бути в межах 23-33%.
Часто вологість втрачається не тільки з причини неякісного сировини, а й з-за неправильних умов.
Збираєтеся ви купити 100 г звичайного або ж жувальний мармелад купити оптом від 100 кг, але вимоги до продукту повинні бути однаковими – висока якість, натуральний склад. Як все визначити, як не переглянути шлюб?
Перерахуємо основні показники, за якими обирається мармелад: