Продавець I G R I S розвиває свій бізнес на Prom.ua 11 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
499 відгуків
Работаем в прежнем режиме ПРАЙС-ЛИСТ

Що знайдете у сучасному мармеладном асортименті

Що знайдете у сучасному мармеладном асортименті

Незаперечний факт мармеладкі відмінний, приносить задоволення і користь фігурі десертик.

Сучасна промисловість випускає різноманітні за формою, кольором і складом мармеладні цукерки,

але всі вони об'єднані в 3 групи:

  • Основна – виготовлений з фруктів-ягід. Основний інгредієнт желирующее ягідно-фруктове пюре.
  • Жувальний з драглеутворювачів.
  • Желейно-фруктовий, двокомпонентна основа з драглеутворювачів і ягідно-фруктового пюре.

Натуральним, а значить, корисним вважається перший вид мармеладу. Ось тільки на прилавках його не часто зустрінеш.

Склад і інгредієнти: корисне або шкідливе в мармеладі

Основні желюючі речовини мармеладов:

  • Пектини, природні желатини. Містяться в морських водоростях і наземних рослинах. Основна сировина для пектину в промисловому масштабі – соняшникове кошики, яблука, скоринки цитрусових, цукровий буряк і кавун.
  • З бурих, червоних морських водоростей добувають агар-агар. Він теж використовується для желе.
  • З продуктів тваринного походження виробляють желатин.

Для солодощі в мармелад додають патоку, цукровий сироп, сік з фруктів, барвники натуральні або синтетичні, різні ароматизатори. У дієтичному мармеладі цукор замінюють ксилітом.

Кращі виробника мармеладу намагаються не додавати до складу підсилювачі смаку, лимонну кислоту. Так само стежать за нормальним «гостовским» вмістом вологи. Якщо вологи мало, мармелад стає або твердим, або навпаки, кришиться. Склад по вологості повинен бути в межах 23-33%.

Часто вологість втрачається не тільки з причини неякісного сировини, а й з-за неправильних умов.

За якими показниками вибирають якість мармеладу

 

Збираєтеся ви купити 100 г звичайного або ж жувальний мармелад купити оптом від 100 кг, але вимоги до продукту повинні бути однаковими – висока якість, натуральний склад. Як все визначити, як не переглянути шлюб?

Перерахуємо основні показники, за якими обирається мармелад:

  • Прозорість, як у скельця. Тільки така структура властива справжньому заводському продукту.
  • Форма. Стійка, не прилипає до обгортці, не липне до упаковки.
  • Пружність. Натисніть на виріб пальцями, щоб залишився чіткий відбиток. Відпустіть і дивіться, як відновлюються контури. У якісного мармеладу вони відновляться за секунди.
  • При розламуванні не повинно бути хрускоту.
  • Часточки з чітко розмежованими шарами, які явно візуалізовані.
  • Приємна кислинка в смаку. Не прісний або не перекисленный.
Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner